Ενέργεια πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας από το Φλοίσβο

Οι πλαστικές σακούλες μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης αποτελούν σύμβολο της καταναλωτικής κοινωνίας μας. Κάθε χρόνο ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει περίπου 200 πλαστικές σακούλες μεταφοράς και συσκευασίας.
Εκτιμάται ότι το 2010 στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες μεταφοράς, εκ των οποίων το 89% ήταν μιας χρήσης. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στην Ελλάδα καταναλώνονται 269 σακούλες ανά άτομο κάθε χρόνο. Η χρήση τους έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής στερεών αποβλήτων και τη μη βιώσιμη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Και φυσικά, συνδέεται με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις (συχνά με διασυνοριακό χαρακτήρα), οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, καθώς και με κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή.
Flaw Magazine

Το Δ.Σ. του Φλοίσβου θέλοντας να συμβάλει συμβολικά στην προσπάθεια μείωσης της πλαστικής σακούλας αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν σε όλα τα μέλη του πάνινες σακούλες πολλών χρήσεων, μια ακόμη ενέργεια πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να δούμε κάποιες από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την χρήση της πλαστικής σακούλας.
Πόσες φορές το καλοκαίρι δεν αγανακτούμε όταν τις βλέπουμε να επιπλέουν στη θάλασσα και να "διακοσμούν" την ακτή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη