Είναι αυτή η καλύτερη διαφήμιση των φετινών Χριστουγέννων; Η αναβίωση της ιστορικής ανακωχής του Α Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα συγκινητικό βίντεο Πηγή: www.lifo.gr

Magnify Image   Μια συγκινητική διαφήμιση κυκλοφόρησε με αφορμή τα φετινά Χριστούγεννα, η αλυσίδα καταστημάτων Sainsbury, που σε συνεργασία με την Royal British Legion, αναβίωσε τη Χριστουγεννιάτικη Ημέρα Ανακωχής για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα Χριστούγεννα του 1914, αντίπαλοι Άγγλοι και Γερμανοί στρατιώτες βγήκαν από τα χαρακώματα, έπαιξαν ποδόσφαιρο και αντάλλαξαν δώρα. Με τη βοήθεια, λοιπόν, ενός ιστορικού και της RBL, δημιουργήθηκε μία διαφήμιση 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας Βρετανός στρατιώτης ακούει τα γερμανικά στρατεύματα να ψάλουν το «Άγια Νύχτα» και στη συνέχεια οι άντρες από τα δύο στρατεύματα δίνουν τα χέρια και παίζουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Μετά τον αγώνα, ο Βρετανός στρατιώτης βάζει κρυφά κάτι στην τσέπη ενός Γερμανού, που αποδεικνύεται ότι είναι η σοκολάτα του ενός δολαρίου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της οποίας φέτος θα δοθούν στους βετεράνους του Royal British Legion. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του σούπερ – μάρκετ, Mark Given, ανέφερε: «Με τη Χριστουγεννιάτικη καμπάνια μας θελήσαμε να προβάλουμε το πνεύμα της αλληλεγγύης μέσω μίας από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Τα Χριστούγεννα του 1914 οι στρατιώτες κατέβασαν τα όπλα τους, μοιράστηκαν ιστορίες και στιγμές και έπαιξαν ποδόσφαιρο. Η Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία αποτελεί μία από τις πιο συναισθηματικές στιγμές της ιστορίας και γι' αυτό δουλέψαμε σε συνεργασία με την RBL για να εξασφαλίσουμε ότι η αναβίωσή της θα γίνει με αυθεντικότητα και σεβασμό».   Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που αντέδρασαν, καθώς θεώρησαν ότι η διαφήμιση ωραιοποιεί τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο και δεν δείχνει κανέναν σεβασμό στα θύματα αλλά και σε όσους υπέφεραν από τις τραγικές επιπτώσεις του.


Δικό μας σχόλιο:
Άσχετα από τις αντιδράσεις , σχετικά με την ωραιοποίηση ενός πολέμου και μάλιστα του τόσου σκληρού Α' Παγκοσμίου, πιστεύουμε ότι η προβολή ενός τόσο σημαντικού πραγματικού γεγονότος 100 χρόνια μετά έχει τη δική του σημασία. 
Για μια ακόμη φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι τους καθημερινούς απλούς ανθρώπους δεν τους χωρίζει τίποτα και με την πρώτη ευκαιρία δίνουν τα χέρια και το βασικότερο ότι η φρίκη του πολέμου δεν ξεκινά από αυτούς.
Φλοίσβος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη