Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων τιμά τον Κώστα Νταμαδάκη ή "Καρεκλά"





Είμαστε η μεταπολεμική γενιά που μεγαλώσαμε παίζοντας στις πολλές μεγάλες αλάνες και ο Καραγκιόζης ήταν η καλύτερη μας διασκέδαση.
Στο χωριό μου , την Ερεσό Λέσβου, όπου πέρασα τα παιδικά μου χρόνια , τακτικά έδιναν παραστάσεις περιφερόμενοι καραγκιοζοπαίχτες και από αυτούς γνωρίσαμε το θέατρο σκιών.
Πνεύμα ανήσυχο εγώ, από μικρός , δημιούργησα το δικό μου Καραγκιόζη για τα παιδιά της γειτονιάς και μάλιστα με εισιτήριο δυο δεκάρες το άτομο.Ξένοιαστα όμορφα παιδικά χρόνια που πάντα νοσταλγούμε.
Το Κώστα Νταμαδάκη ή "Καρεκλά" εγώ δεν τον γνώρισα αφού ήρθα στο Λουτράκι το 1980.
Όταν ήρθε η πρόσκληση από το Δήμο για την εκδήλωση προς τιμήν του, ενδιαφέρθηκα να ενημερωθώ γι αυτόν τον άνθρωπο και από κει κατάλαβα το πόσο σπουδαίος καλλιτέχνης ήταν πόση μακριά ήταν η ιστορία που είχε γράψει στο χώρο του θεάτρου σκιών.
Χθες βράδυ 11 Σεπτεμβρίου στη μικρό θερινό θεατράκι σκιών ,που για μεγάλη μας τύχη λειτουργεί ακόμα εδώ στο Λουτράκι, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης τίμησε την προσφορά του Κώστα Νταμαδάκη σε τόσες και τόσες γενιές εδώ στο Λουτράκι, πολιτισμού και ψυχαγωγίας , απονέμοντας μια αναμνηστική πλακέτα στην κόρη του.
Ήταν μια όμορφη σεμνή εκδήλωση που θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν, όμως κάλιο αργά παρά ποτέ, στην οποία θα περίμενε κανείς να συναντήσει πολύ περισσότερο κόσμο, από ένα Δήμο με τόσους πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους, κόσμο που μεγάλωσε εδώ στο Λουτράκι που ο μεγάλος αυτός καραγκιοζοπαίχτης έδινε για μισό αιώνα παραστάσεις.
Εκτός από το Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη και τον Τάσο Σακελαρίου που ήταν και ο υπεύθυνος της εκδήλωσης , είδα τον Σωτήρη Πέρρα και τον Φίλιππα Θυμή, αν δεν κάνω λάθος, από ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο,και ο Στάθης Συλαϊδής από το τοπικό Λουτρακίου .
Ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σακελαρίου ευχαρίστησε εκτός των άλλων και το Γιάννη Αικατερίνη για τη συμβολή του στη διοργάνωση και αυτής της εκδήλωσης που από ότι μπορώ να γνωρίζω ήταν πολύ σημαντική, συγχαρητήρια σε όλους.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου-Λουτρακίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της