Κλαδέματα και αξιοποίηση τους από τους Δήμους



Εδώ και πάνω από ένα μήνα ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ.Θεοδώρων έχει σταματήσει να συλλέγει τα υπολείμματα κλαδευμάτων ,για τους γνωστούς λόγους ,αποκατάσταση χωματερής κλπ.
Ακούσαμε το Δήμαρχο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 να αναφέρεται στο θέμα αυτό ,να ζητά από τους πολίτες να μη δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις μικρές χωματερές που έχουν σχηματιστεί σε κάθε γωνιά του Δήμου μας και προπαντός στα πέριξ των πόλεων και πλησίον των διαφόρων οικισμών.Και λέω μικρές χωματερές γιατί κοντά στα φυτικά υπολείμματα οι "ευσυνείδητοι" συμπολίτες μας εναποθέτουν και πολλά άλλα άχρηστα αντικείμενα.

Μια τέτοια μικρή χωματερή υπάρχει και στην δική μας περιοχή στον κόμβο Φλοίσβου-Αγ.Κωνσταντίνου-Κατουνίστρας.Θα σεβαστώ την προτροπή του Δημάρχου μας και δε θα δημοσιεύσω εικόνα, αυτήν τη φορά, αναγνωρίζοντας και το έχω ξαναπεί, τις προσπάθειες του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Σωτήρη Πέρρα να βρει το συντομότερο λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Δήμαρχο ότι η συμπεριφορά αρκετών από μας και ο σεβασμός μας στο περιβάλλον δεν είναι και τα καλύτερα που έχουμε να υποδείξουμε.
 Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε καθαρίσει τις γύρω μας δασικές εκτάσεις από τα σκουπίδια που εξεσβεντονίζονται από τα παράθυρα των διερχόμενων οχημάτων και όχι μόνο.

Όμως θα διαφωνήσω με την άλλη υπόδειξη του Δημάρχου να κρατούμε τα φυτικά υπολείμματα στις αυλές μας για έξι μήνες, καταλαβαίνει ο κάθε ένας ότι αυτό είναι αδύνατο και δε γίνεται πουθενά από ότι γνωρίζω. Κλαδεύεις και ειδοποιείς το Δήμο να τα πάρει,αυτό γίνεται παντού πανελλαδικά.

Υπάρχουν βέβαια λύσεις για όλα τα προβλήματα που μπορούν ακόμη να μας αποφέρουν και κέρδη ,φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο αρκεί να τις αναζητήσουμε και να τις υλοποιήσουμε προς όφελος όλων μας.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος Φλοίσβου-Λουτρακίου

Αποτελέσματα αναζήτησης

(κλαδέματα κ.ά.) των Δήμων - Agroenergy.gr

www.agroenergy.gr › Τομείς › Αξιοποίηση Οργανικών Αποβλήτων

Η AGROENERGY καταθέτει σε κάθε Δήμο μία πρόταση για τη συλλογή και την αξιοποίηση της απόβλητης και υπολειμματικής στερεής βιομάζας (κλαδέματα κ.ά.) ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της