Πρόσθετα μέτρα πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Αυτοί οι πυροσβεστήρες μαζί με μάσκες προστασίας αναπνοής  βρίσκονται ετοιμοπόλεμοι στο Γραφείο του Συλλόγου.


Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες αρχίζει η αντιπυρική περίοδος και ύστερα από τα τραγικά γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πέραν των καθιερωμένων μέτρων της αποψίλωσης , του καθαρισμού και την απομάκρυνση κάθε εύφλεκτου υλικού από την περιοχή , να λάβει και κάποια επιπλέον αλλά πολύ σημαντικά μέτρα .

α. Να επιδοτήσουμε όλα τα μέλη μας με 10 ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν  τουλάχιστον ένα πυροσβεστήρα αξίας 30 ευρώ για κάθε σπίτι, ένα μικρό έξοδο που μπορεί να σώσει ζωές και περιουσίες.

β. Προκειμένου να σώσουμε και να  προστατεύσουμε από πυρκαγιά , όσα πεύκα έχει αφήσει ο φετινός δύσκολος χειμώνας ακόμη όρθια,ζητήσαμε την άδεια από το Δασαρχείο Κορίνθου να προβούμε στον καθαρισμό από τα ξερά και σπασμένα κλαδιά και από αυτά που ακουμπούν στο έδαφος και μπορούν να μεταδώσουν εύκολα τη φωτιά στο δέντρο.
Για το σκοπό αυτό αναθέσαμε σε εξειδικευμένο υπεύθυνο συνεργείο με γερανό να αναλάβει τον καθαρισμό των πεύκων όσων οικιστών μας ενδιαφέρονται, το κόστος είναι περίπου 50 ευρώ το μεγάλο δένδρο, μαζί με την αποκομιδή των κλαδιών σε ειδικούς  χώρους για το σκοπό αυτό.
Η εργασία αυτή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα από το Πάσχα και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει ή να βρίσκονται στις περιουσίες τους όταν θα αρχίσει το καθάρισμα ή διαφορετικά να εξουσιοδοτήσουν τον Πρόεδρο του Συλλόγου το συντομότερο δυνατόν για να συμπληρωθεί ο φάκελλος που θα κατατεθεί στο Δασαρχείο για την έκδοση της σχετικής αδείας.

Σε καμιά περίπτωση δεν υλοτομούμε πεύκο όρθιο και υγιή, απλώς καθαρίσματα θα γίνουν. 

Όσο περισσότερα και σοβαρότερα μέτρα προστασίας παίρνουμε τόσο περισσότερο μειώνουμε τις πιθανότητες μιας καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη