Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου , βασικός αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια η Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2020 .



Το 2020 ήταν μια σημαντική χρονιά για την πρόοδο των εξελίξεων που αφορούν τη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα σπουδαία ευρήματα που ήρθαν στο φως, επιγραφές , κολυμβητική δεξαμενή και άλλα, αλλά και με το ενδιαφέρον και την περιέργεια του κόσμου που έχει αρχίσει να μεγαλώνει για το συγκεκριμένο χώρο.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό  στη χρονιά που πέρασε, ήταν η αρχή μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανάδειξη , αξιοποίηση του μνημείου και την παραχώρηση του στην κοινωνία το συντομότερο δυνατόν.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε οικονομικά και αυτήν την ανασκαφική περίοδο. Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Αθηνά Κόρκα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται μέχρι το τέλος του σπουδαίου αυτού έργου.
Εμείς, η τοπική κοινωνία του Φλοίσβου που από την πρώτη στιγμή που ξανάρχισαν οι ανασκαφές στη Ρωμαϊκή Έπαυλη, τις στηρίξαμε με κάθε τρόπο, θέλουμε να της απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη μας να μην  αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρίστο Δήμα που με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε σε κάθε μας αίτημα , η συμβολή του καθοριστική για την πορεία ολοκλήρωσης διαδικασιών που εκκρεμούσαν χρόνια τώρα.
Μας έχει υποσχεθεί ότι μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό μας χώρο και εμείς τον περιμένουμε.















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη