Βιοποικιλότητα: Γωνιά ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Φλοίσβο Λουτρακίου.



Μέσα σε λίγες μέρες, με πολύ δουλειά, καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα παρατημένο μικρό κομμάτι γης, όπου ο καθένας εναπόθετε  ότι άχρηστο είχε, σε ένα όμορφο, φιλόξενο χώρο.
Το χώρο αυτόν  αφιερώσαμε στην ποικιλία της ζωής, στη χλωρίδα και την πανίδα που συναντάμε γύρω μας.
Εκτός από τον καθαρισμό του χώρου, φυτεύσαμε δεκάδες δένδρα και θάμνους, περιποιηθήκαμε το πράσινο που υπήρχε εκεί, τοποθετήσαμε προστατευτική περίφραξη και μεγάλο δοχείο νερού.
Ακολούθησε η τοποθέτηση τεχνιτών φωλιών , μπάνιο για τα πουλάκια και οι πρώτες ενημερωτικές επιγραφές.
Μέσα από αυτόν το χώρο θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους οικιστές μας και όχι μόνο, σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη Βιοποικιλότητα, τη σπουδαιότητα της για τη ζωή μας, για τους κινδύνους που την απειλούν και τρόπους που μπορούμε να την προστατεύσουμε.
Όπως σε κάθε πόλη και χωριό, έτσι και στον οικισμό που δημιουργήσαμε , υπάρχουν σημεία που ζουν και άλλοι, που ίσως να ζούσαν εδώ πριν από μας, ίσως να ήρθαν μαζί μας.
Όπως και να είναι, ο οικισμός μας τώρα είναι το κοινό μας σπίτι και θα πρέπει να το μοιραζόμαστε με τρόπο  δίκαιο και αρμονικό. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου που ομόφωνα στήριξε την πρόταση για τη δημιουργία της "Γωνιάς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για την Βιοποικιλότητα" στον οικισμό μας, το Νίκο Καρρά, το Γιώργο Μουτσάτσο, το Θωμά Υφαντή και το Γιάννη Έριον για την εθελοντική προσφορά εργασίας.
Επίσης ευχαριστούμε τη κ. Μαρία Νάκου, μέλος του συλλόγου μας , που πρόσφερε τη μεγάλη δεξαμενή καθώς και φίλο Θάνο Βλαχοδημήτρη , υπεύθυνο αναδάσωσης στο Λουτράκι, για τα φυτώρια που μας διέθεσε. 

Αν οι συνθήκες επιτρέψουν , στις 22 του Μάη, " Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας" θα γίνει και επίσημα η παρουσίαση της Γωνιάς μας.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος Φλοίσβου Λουτρακίου.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη