Παιδότοπος Φλοίσβου , 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας



Σαράντα χρόνια κλείνει φέτος ο Σύλλογος μας καθώς και ο παιδότοπος μας. Μέσα σε αυτόν μεγάλωσαν παίζοντας  τα παιδιά και τώρα τα εγγόνια μας.
Φιλόξενη πάντα ήταν η πλατεία μας και ο παιδότοπος μας και για τους επισκέπτες των γύρω οικισμών και το Λουτράκι, μικρούς και μεγάλους.
Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και θα είναι πάντα η ασφάλεια των παιδιών που επισκέπτονται την πλατεία μας και τον παιδότοπο μας.
Πριν 5 χρόνια ξεκινήσαμε τη διαδικασία πιστοποίησης της παιδικής χαράς και κάναμε όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις , σύμφωνα με τις υποδείξεις του γραφείου που ανέλαβε τη διαδικασία αυτή.
Και ενώ κάναμε όλες τις διορθώσεις και τροποποιήσεις που χρειαζόταν τότε, δεν καταφέραμε να πάρουμε την πιστοποίηση γιατί η πλατεία δε φαινόταν πουθενά σαν περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου μας.
Με μεγάλο αγώνα και πολύ τρέξιμο μέσου του κτηματολογίου καταφέραμε τόσο η πλατεία , .όσο και η παιδική μας χαρά να αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου μας , να ανήκουν σε όλους εσάς, τους οικιστές του Φλοίσβου και  είναι πολύ σημαντικό αυτό για πολλούς λόγους που σε κάποια γενική συνέλευση θα σας τους αναλύσουμε. 

Στην πλατεία μας τα παιδιά μας πριν 40 χρόνια περίπου.

Τώρα που το βασικό εμπόδιο έχει ξεπεραστεί μπορούμε με μεγαλύτερη σιγουριά να προχωρήσουμε τη διαδικασία πιστοποίησης που είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των παιδιών και τη συνέχιση της λειτουργίας του παιδότοπου μας.
Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των οικιστών και φίλων του Φλοίσβου, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για τον έλεγχο και τη μελέτη από ειδικό γραφείο πιστοποιήσεων , όπως επίσης και για τις νέες παρεμβάσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε στο χώρο και τα όργανα.
Η κύρια πηγή ενίσχυσης του ταμείου μας είναι οι εκδηλώσεις, κάτι που δεν έγινε λόγω των περιορισμών και οι συνδρομές καλύπτουν μόνο τα λειτουργικά έξοδα της πλατείας.
Για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε κάποιο , άκρως απαραίτητο ποσό , για τις βελτιώσεις που χρειάζονται προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η παιδική μας χαρά νόμιμα και με ασφάλεια, θα προχωρήσουμε σε λαχειοφόρο αγορά, με δώρα που θα μας προσφέρουν φίλοι.
Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει στηριχθεί από όλους τους οικιστές μας και τους φίλους του Φλοίσβου που επισκέπτονται με τα παιδιά τους την παιδική μας χαρά.
Επίσης πολύ σημαντικό οι λίγοι οικιστές μας που ακόμη δεν τακτοποίησαν τη συνδρομή τους να το κάνουν άμεσα και το τελευταίο ευρώ το έχουμε ανάγκη αυτήν τη στιγμή.
Κανένας , πιστεύουμε,δεν θα ήθελε την απομάκρυνση του παιδότοπου μας από την πλατεία ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια συνεχούς λειτουργίας και θα πρέπει όλοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, να μη συμβεί ποτέ αυτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Φλοίσβου - Λουτρακίου

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη