Αντιπυρική περίοδος 2022, Φλοίσβος Λουτρακίου, "Προστατεύουμε ότι Αγαπάμε.




Με το σύνθημα "Προστατεύουμε ότι Αγαπάμε" ξεκίνησε πριν ένα μήνα ακόμη μια πολύ μεγάλη προσπάθεια θωράκισης και προστασίας του οικισμού μας και των γύρω δασικών εκτάσεων από τις πυρκαγιές, με αποτελέσματα απίστευτα.
Μια τεράστια περιοχή , για τα δικά μας οικονομικά δεδομένα και μέσα ,πάνω από 70 στρέμματα, καθαρίστηκε και αποψιλώθηκε, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

Σήμερα είχαμε τη τιμή και χαρά να έχουμε κοντά μας τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας Χρήστο Μακρή , σε μια συνάντηση συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης. Εισπράξαμε, για μια ακόμη φορά, τα συγχαρητήρια και την ικανοποίηση του για την κατάσταση που βρίσκεται ο οικισμός μας , εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και όπως τόνισε μπορεί να είναι και ο καλύτερος της Ελλάδος από άποψης καθαριότητας, αποψίλωσης και προληπτικών μέτρων.

 Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μας να βλέπουμε ότι οι προσπάθειες που κάνουμε και για την προστασία του οικισμού και των γύρω δασικών εκτάσεων από ενδεχόμενο πυρκαγιών, πιάνουν τόπο, όπως παραδέχονται οι πλέον ειδικοί, όπως ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, Μίλτος Παπαδημητρόπουλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χρήστος Μακρής.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά, να καθαριστεί και αποψιλωθεί μια ολόκληρη περιοχή  , να αναπτυχθούν  δεξαμενές περιμετρικά του οικισμού με πυροσβεστικές αντλίες και μάνικες, δε θα έφθανε ποτέ μια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς τη στήριξη κάποιων ανθρώπων που έχουμε υποχρέωση να  αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε.

Τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Σωτήρη Πέρρα που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για την αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου , την αντικατάσταση και επισκευή των μεγάλων πυροσβεστικών δημοτικών δεξαμενών της περιοχής μας, καθώς και τη διάθεση κάποιων ωρών του καταστροφέα ξερόχορτων.

Το σύνολο σχεδόν των οικιστών και οικοπεδούχων του Φλοίσβου που αποψίλωσαν ή κάλυψαν το ποσό καθαρισμού των περιουσιών των, που παραχώρησαν τις δεξαμενές νερού των σπιτιών των.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φλοίσβου που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού εγχειρήματος για την προστασία, της ζωής, περιβάλλοντος και περιουσιών μας.

Σας περιμένουμε όλους σε έναν ασφαλή και πεντακάθαρο οικισμό για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

Ο Πρόεδρος του Φλοίσβου Λουτρακίου

Κώστας Μεταξάς.











 
















 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη