Δελτίο Τύπου -

Με το σύνθημα "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ" πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά, καθαρισμός, αποψίλωση , οργάνωση και  λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς στην περιοχή μας.

Το σχέδιο περιελάμβανε αποψίλωση ολόκληρου του οικισμού μας, με έμφαση στα σημεία που γειτονεύουν με δασικές εκτάσεις, πάντα με προσοχή και προστασία της τοπικής πανίδας και χλωρίδας, της αρχαιολογικής περιοχής, καθώς και τη δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας

Την επισκευή των δημοτικών δεξαμενών πυρασφάλειας, την προσθήκη στο σχέδιο ιδιωτικών μεγάλων δεξαμενών νερού, βενζινοκίνητης αντλίας πυρόσβεσης, πυροσβεστήρων,καθώς και 100 μέτρων πυροσβεστικών σωλήνων.

Με πολύ κόπο, τρέξιμο, επιμονή και επιμονή, καταφέραμε μέσα σε ένα μικρό σχετικά χρονικό διάστημα να κάνουμε πράξη όλους τους παραπάνω στόχους για την προστασία της περιοχής μας και των γύρω δασικών εκτάσεων.

Θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας , στηρίζοντας με κάθε τρόπο τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Σωτήρη Πέρρα, για τον καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου, την επισκευή και πλήρωση των δημοτικών δεξαμενών και τη διάθεση του καταστροφέα ξερόχορτων για κάποιες ώρες.

Τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Μίλτο Παπαδημητρόπουλο για την πολύ καλή συνεργασία, τον Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας Χρήστο Μακρή για τους ελέγχους , τις πολύτιμες συμβουλές και υποδείξεις .

Και τελευταία ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Φλοίσβου για τη συμβολή τους στην επιτυχία του σχεδίου αυτού, καθώς και σε όλους τους οικιστές και οικοπεδούχους μας που καθάρισαν, αποψίλωσαν τις ιδιοκτησίες των , στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια αυτή και διέθεσαν τις δεξαμενές τους.

Σας περιμένουμε όλους σε έναν πανέμορφο και ασφαλή οικισμό, τον οικισμό του Φλοίσβου Λουτρακίου.

 Καλό καλοκαίρι.

Κώστας Μεταξάς

Πρόεδρος Φλοίσβου Λουτρακίου
























































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη