Περιβάλλον S.O.S. για μια ακόμη φορά,λύση ΤΩΡΑ.



Εδώ και 6 χρόνια , εκτός των άλλων,πρωταρχικό ρόλο για το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου κατέχει η προστασία του περιβάλλοντος κάτι που δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.
 Οι οικιστές αναγνωρίζοντας το έργο μας ,πριν λίγες μέρες, μας ανέθεσαν την ευθύνη για ακόμη μια φορά.
Κάναμε τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να σταματήσουμε τη ρύπανση των δασών και ρεμάτων, τα καθαρίσαμε κατ' επανάληψη με εθελοντικές δράσεις.
Καταφέραμε με πολύ κόπο όλα τα απορρίμματα να συγκεντρώνονται σε ένα σημείο, στον κάδο στον κόμβο Φλοίσβου-Αγ.Κωνσταντίνου-Κατουνίστρας διευκολύνοντας το Δήμο στην αποκομιδή των.
Και ενώ τα πράγματα πήγαιναν πολύ ομαλά, δημιουργήθηκε το πρόβλημα με το κλείσιμο και την αποκατάσταση της χωματερής Λουτρακίου και έτσι έμεινε προίκα στο δάσος αυτή η βόμβα , που με το παραμικρό μπορεί να αναφλεγεί.
Είδη έχουμε ζητήσει από τους οικιστές μας να μη μεταφέρουν στο σημείο αυτό κλαδιά και άλλα εύφλεκτα αντικείμενα, όμως έρχονται από άλλες περιοχές και μεις δεν έχουμε την αρμοδιότητα της αστυνόμευσης του χώρου.
Πριν είναι πολύ αργά, πριν αναγκαστούμε να τρέχουμε πίσω από πολύ άσχημες εξελίξεις και λόγω του ότι αυτή η κατάσταση δεν παρουσιάζεται μόνο εδώ, ας πάρει πρωτοβουλία ο Δήμος και σε συνεργασία με όλους του Φορείς , Συλλόγους, Πυροσβεστική και Αστυνομία να βρεθεί έστω μια προσωρινή λύση, μιας και η μόνιμη θα αργήσει όπως φαίνεται πάρα πολύ.
Από τη μεριά μας , θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας στηρίζοντας κάθε λογική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, που μέχρι τώρα προσπερνάμε κάνοντας πως δεν το βλέπουμε.

Λύση ΤΩΡΑ και ΑΜΕΣΑ γιατί αν γίνει το κακό δε θα υπάρχει δικαιολογία.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου-Λουτρακίου







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη