Δράσεις Πυροπροστασίας, Φλοίσβος Λουτρακίου 2020



Πραγματοποιήθηκε και εφέτος ο καθιερωμένος καθαρισμός - αποψίλωση και η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας περιμετρικά του οικισμού μας.

Μέσα σε λίγες μέρες αποψιλώθηκαν και καθαρίστηκαν 80 περίπου στρέμματα ξηρής άγριας βλάστησης, απομακρύνθηκε κάθε υλικό που θα μπορούσε να προκαλέσει ή μεταδώσει πυρκαγιά, ελέγχθησαν και πληρώθηκαν οι δεξαμενές πυρασφάλειας καθώς και η σωστή λειτουργία του πυροσβεστικού μας κρουνού, σωλήνων και πυροσβεστήρων.

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατεύσουμε τον οικισμό μας και τις δασικές εκτάσεις από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς για μια ακόμη χρονιά.

Στη μεγάλη επιτυχία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος , ειδικά στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, σπουδαίο ρόλο έπαιξαν οι πολύ καλές σχέσεις και η επικοινωνία που έχουμε αναπτύξει όχι μόνο με τους οικιστές αλλά και με όλους όσους έχουν μόνο τμήματα γης.

Καταφέραμε ώστε όλοι να καταλάβουν τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας προσπάθειας για την προστασία που μπορεί να προσφέρει σε περίπτωση πυρκαγιάς, τόσο στους ίδιους , τις περιουσίες τους αλλά και στον δασικό μας πνεύμονα.

Βέβαια όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου στάθηκε δίπλα μας με τοποθέτηση μεγάλου κάδου και την παραχώρηση του καταστροφέα ξηράς άγριας βλάστησης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σωτήρη Πέρρα και το προσωπικό του Δήμου.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους οικιστές και ιδιοκτήτες οικοπέδων που ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα μας και καθάρισαν τα οικόπεδα τους ή κάλυψαν τη δαπάνη καθαρισμού.

Ευχόμαστε σε όλους καλό και χωρίς προβλήματα καλοκαίρι , προσκαλούμε δε όσους θέλουν να δουν ένα διαφορετικό οικισμό, αποψιλωμένο,πεντακάθαρο,ας επισκεφθούν το Φλοίσβο, αξίζει τον κόπο.

Υ.Γ. Ο οικισμός αρχίζει από την πινακίδα καλωσορίσματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη