Πρόσκληση εθελοντικής δράσης αποψίλωσης Αρχαιολογικού Χώρου, Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου

 

Μετά την αποψίλωση και τον καθαρισμό μιας ολόκληρης περιοχής εδώ, καθώς και των γερμανικών καταφυγίων,το ενδιαφέρον μας στρέφετε στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου που βρίσκεται δίπλα μας τον οποίο η  άγρια ξηρή βλάστηση και βασικά τα αγκάθια  έχουν στην κυριολεξία "πνίξει" και υπάρχει κίνδυνος καταστροφής μιας μεγάλης προσπάθειας χρόνων σε περίπτωση πυρκαγιάς και όχι μόνο.

Ζητήσαμε κατ' αρχάς τη συνδρομή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας , όπου υπάγεται ο συγκεκριμένος χώρος, η Προϊσταμένη κ. Παναγιώτα Κασίμη μας απάντησε ότι  αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες μας, "αλλά δυστυχώς με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει η Υπηρεσία μας για καθαρισμούς,  προτεραιότητα έχουν οι οργανωμένοι και επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι Κορινθίας που είναι αρκετοί και εκτεταμένοι, μας παρακάλεσε δε να την ενημερώσουμε εάν υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού του ανασκαφικού χώρου από ομάδα εθελοντών ή σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο,  κατόπιν αδείας από την Υπηρεσία μας και επίβλεψης από εκπρόσωπό μας.
Προς το παρόν είναι ο μόνος τρόπος για άμεσο καθαρισμό του χώρου", τόνισε.

Για μια ακόμη φορά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας, παρ' όλο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τα τρία όλα κι όλα άτομα στο τμήμα πρασίνου ανταποκρίθηκε στη συνδρομή για βοήθεια που του ζητήσαμε, χωρίς βέβαια αυτή να είναι αρκετή για ένα τόσο μεγάλο χώρο με τις ιδιαιτερότητες και την προσοχή που απαιτεί ο καθαρισμός και αποψίλωση του.

Απευθυνθήκαμε και στη δυνατή ομάδα "Εθελοντές εν δράσει" του Λουτρακίου , που με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας.

Είναι αυτονόητο ότι η εθελοντική ομάδα του Φλοίσβου θα είναι παρούσα και θα στηρίξει με κάθε τρόπο και αυτήν την προσπάθεια.

Σε αυτήν την ειδική εθελοντική δράση  πολιτισμού καλούμαστε όλοι   να δείξουμε το ενδιαφέρον και την ευαισθησία μας για την προβολή και διάσωση των ιστορικών μνημείων του Δήμου μας.

Στην εκδήλωση αυτή θα  παραβρεθούν , η Επίτιμη Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού, υπεύθυνη της ανασκαφής κ. Ζωή Ασλαματζίδου, ο Κώστας Τσιαμπάσης αρχαιολόγος οι οποίοι και θα πουν λίγα λόγια για τη σπουδαιότητα και την ιστορία αυτού του χώρου.

Φυσικά η όλη προσπάθεια αυτή γίνεται σε εξωτερικό χώρο, με αποστάσεις ασφαλείας , θα έχουμε εξασφαλίσει να βρίσκονται εκεί γάντια, αντισηπτικά, φαρμακείο πρώτων βοηθειών, νερό, αναψυκτικά και διάφορα σνακς.

Η εθελοντική αυτή δράση θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 4.30 το απόγευμα με την  έγκριση και   επίβλεψη της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και δήλωση παρουσίας, ατομική ή συλλογική  μπορείτε να επικοινωνείτε με μήνυμα η τηλέφωνο.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος Φλοίσβου Λουτρακίου
6944103366

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη