Ενέργειες για την προστασία του λουτρικού συγκροτήματος της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου

Το τμήμα του μνημείου που χρειάζεται άμεση προστασία


 Το λουτρικό συγκρότημα της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και ευαίσθητα σημεία του μνημείου που χρειάζονται άμεση προστασία, τόσο για τα ίδια , όσο και για την ασφάλεια όσων εισέρχονται αφού ο χώρος είναι χωρίς περίφραξη και δε μπορεί να γίνει αυτή η ενέργεια πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της απαλλοτρίωσης.
Το πλέγμα αυτό πιθανόν να εμποδίζει και την είσοδο των αιγοπροβάτων , που βόσκουν στην περιοχή ,στο συγκεκριμένο χώρο.

Με αφορμή τον τραυματισμό, ευτυχώς ελαφρά, επισκέπτη στην προχθεσινή παρουσίαση, αφού
κατέρρευσε τμήμα τοίχου των λουτρών πάνω στο οποίο είχε στηριχθεί  προκειμένου να βγάλει μια φωτογραφία, αποφασίσαμε ομόφωνα, η ανασκαφική ομάδα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και εμείς, την τοποθέτηση περιμετρικά του λουτρικού συγκροτήματος εργοταξιακού πλαστικού πλέγματος και αν αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Ήδη το αίτημα στο Δήμο υποβλήθηκε και περιμένουμε απάντηση.

Η προσπάθεια που καταβάλετε από όλους , όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τη διάσωση του σπουδαίου αυτού μνημείου, είναι να περιέλθει ο χώρος σε δημόσιο φορέα και να ξεκινήσει η συντήρηση των ευρημάτων που πολλά από τα οποία έχουν έλθει στο φως εδώ και δεκαετίες.

Παρατηρώντας τις παρακάτω φωτογραφίες διαπιστώνεις το πόσο ευαίσθητα είναι τα διάφορα τμήματα και πόσο εύκολα μπορούν να καταστραφούν αν δεν προστατευθούν άμεσα.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη