Γωνιά Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Αναψυχής στο Φλοίσβο Λουτρακίου

 Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών μας δράσεων αποφασίσαμε, το πρώτο έργο για τη νέα χρονιά, να είναι η δημιουργία μιας Γωνιάς Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Αναψυχής , τοπικού χαρακτήρα , για μικρούς και μεγάλους, στον οικισμό μας αξιοποιώντας ένα μικρό τριγωνικό σημείο ανάμεσα σε δυο δρόμους που εδώ και σχεδόν μισό αιώνα παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Η παρθένα άγρια τοπική βλάστηση που υπάρχει στο σημείο αυτό θα προστατευθεί και θα εμπλουτιστεί αφού τοποθετηθεί οικολογική περίφραξη.

Θα αναρτηθούν στο χώρο καλαίσθητες πινακίδες που θα μας ενημερώνουν σχετικά με τη βιοποικιλότητα της περιοχής μας, για τους τρόπους προστασίας της και  αρμονικής συνύπαρξης μας με αυτήν.
Θα γνωρίσουμε μέσα από φωτογραφίες  τις προστευόμενες περιοχές  Natura 2000 , που βρίσκονται κοντά μας , την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής , την τοπική παραγωγή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, θα δούμε ζωντανά τη συλλογή ρετσινιού, ενός τοπικού προϊόντος με μεγάλη ιστορία, την παραγωγή κομπόστ από υλικά που βρίσκουμε εκεί.
Θα πάρουμε πληροφορίες για τη σωστή οικιακή ανακύκλωση, θα ρίξουμε την άδεια μπαταρία μας στον ειδικό κάδο που θα τοποθετηθεί στο χώρο.
Με τους μικρούς μας φίλους θα ζωγραφίσουμε  και θα φτιάξουμε όμορφα  παιχνίδια από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά, και τέλος θα ξαποστάσουμε στο όμορφο καθιστικό του χώρου.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη