Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγορεύει προσωρινά σε όλη τη χώρα το κυνήγι για όλη τα είδη των θηραμάτων.

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αγγελική Θεοφιλοπούλου έκανε δεκτή σχετική αίτηση που κατέθεσε η Ζωοφιλική-Οικολογική Ένωση Ελλάδος σταματώντας προσωρινά το αγαπημένο σπορ εκατοντάδων κυνηγών....
Η Ένωση προσέφυγε κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν το κυνήγι, υποστηρίζοντας πως η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, που άρχισε ιδιαιτέρα πρώιμα την 20η Αυγούστου 2013 και λήγει υπερβολικά παρατεταμένα την 28η Φεβρουαρίου 2014 βλάπτει την αναπαραγωγική ικανότητα όλων των ειδών της άγριας πανίδας, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τα απόδημα πτηνά τα οποία και μεταναστεύουν.
Σύμφωνα με την προσφυγή η λήξη της κυνηγετικής περιόδου γίνεται κλιμακωτά αν και θα έπρεπε να ήταν κοινή για όλα τα είδη των θηραμάτων. Επιπλέον, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις πυρκαγιές των τελευταίων ετών σε όλη τη χώρα την ώρα μάλιστα που όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει καν πρόβλεψη απαγόρευσης του κυνηγιού ούτε για τις 264 περιοχές που έχουν προταθεί να ενταχθούν στο προστατευτικό δίκτυο ΝΑΤΟΥRA 2000.
Η Ένωση αναφέρει ακόμη, ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, διεθνείς συμβάσεις, κοινοτικές οδηγίες αλλά και την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ θα ισχύσει έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής που έχει καταθέσει η Ένωση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη